Qarku i Korçës është një nga 12 qarqet në Shqipëri dhe ka një sipërfaqje prej 3.711 km². Qarku i Korçës i përfshin rrethin e Devollit, rrethin e Kolonjës, rrethin e Korçës dhe rrethin e Pogradecit. Qendra e Qarkut të Korçës ndodhet në qytetin e Korçës. ISO 3166-2-Code është AL-06. Qarku i Korçës kufizohet në verilindje dhe në lindje me Maqedoninë, në jug me Greqinë, në jugperëndim me Qarkun e Gjirokastrës, në perëndim me Qarkun e Beratit dhe në veriperëndim me Qarkun e Elbasanit. Qarku i Korçës ka një popullsi prej 258.100[1] banorë.

Korçë

Korçë

Në pranverë, do të kënaqeni me aromën e veçantë të blirit, ndërsa në dimër është kënaqësi të ecësh nën kurorën...

Biznese