Qarku i Beratit është një nga 12 qarqet në Shqipëri me një sipërfaqje prej 1,798 km². ISO 3166-2-Code është AL-01. Qarku i Beratit i përfshin rrethin e Beratit, rrethin e Kuçovës dhe rrethin e Skraparit.

Qarkut të Beratit
Qendra e Qarkut të Beratit ndodhet në qytetin e Beratit. Qarku i Beratit është i vetmi qark që nuk ka dalje në det dhe nuk kufizohet as me ndonjë shtet tjetër. Qarku i Beratit kufizohet në veri me Qarkun e Elbasanit, në perëndim me Qarkun e Fierit, në Jug me Qarkun e Gjirokastrës dhe në Lindje me Qarkun e Korçës. Qytetet e këtij qarku janë Berati, Kuçova, Çorovoda, Poliçani dhe Ura Vajgurore. Qarku i Beratit ka një popullsi prej 131,942[1] (2) (2017) banorë.

No Content Available

Biznese