Qarku i Fierit është njëri nga 12 qarqet në Shqipëri me një sipërfaqje prej 1.887 km². Qarku i Fierit i përfshin rrethin e Fierit, rrethin e Lushnjës dhe rrethin e Mallakastrës. Qendra e Qarkut të Fierit ndodhet në qytetin e Fierit. ISO 3166-2-Code është AL-04. Qarku i Fierit kufizohet në veri me Qarkun e Durrësit, në veriperëndim me detin adriatik, në Verilindje me qarkun e Elbasanit, në lindje me qarkun e Beratit, në juglindje me qarkun e Gjirokastrës dhe në jug me qarkun e Vlorës. Qarku i Fierit ka një popullsi prej 302.507 ( 2017) banorë. Në qarkun e Fierit rrjedh lumi Shkumbini. Qarku i Fierit është dominuar nga zona e Myzeqesë në të ndodhet lokaliteti i lashtë historik qyteti ilir Apollonia.

No Content Available

Biznese