Parku Kombetar Detar Karaburun -Sazan

Parku Kombëtar Detar “Karaburun-Sazan i shpallur në vitin 2010 është parku detar kombëtar i vetëm i Shqipërisë. Parku mbulon një sipërfaqe detare që shtrihet 1-nautical-mile (1.9 km) përgjatë bregdetit të gadishullit të Karaburunit dhe Sazanit afër Gjirit të Vlorës. Parku detare është 16 kilometra (9.9 mi) i gjatë, dhe mbulon një sipërfaqe prej gjithsej 12,428 ha.

Gadishulli i Karaburunit në vetvete është një Rezervë Natyrore ndërsa ishulli i Sazanit është një zonë ushtarake në Shqipëri. Në korrik 2015, ishulli i Sazanit u hap për publikun nga Agjencia Kombëtare e Bregdetit.

Discussion about this post

Related Posts